BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

ASOCIATIA BIOINGINERILOR DIN ROMANIA

SEDIU: Str. Kogalniceanu nr. 8 – 10, Iasi Tel/fax: 0332 802563 _______________________CONT DESCHIS LA BRD: FILIALA IASI CONT RON : RO56BRDE240SV55992092400____

ADRESE MINISTERUL SANATATII

adresa Ministerul Sanatatii

se pot propune modificari pana la data de 27.09.2006

Comitetul Director al ABR solicita opinia absolventilor de

  • BIOTEHNOLOGII MEDICALE
  • TEHNOLOGII DE PROTEZARE
  • MANAGEMENTUL SANATATII

8 Responses to “ADRESE MINISTERUL SANATATII”

  1. Rusu Cristi Says:

    Am citit oarecum in graba adresa catre Ministrul Sanatatii si m-a nedumerit faptul ca sunt promovate doar 2 sectii ale Facultatii, referitor la Substante Bioactive si Biomateriale nu am avut placerea sa constat amendamente speciale. Intamplator sau nu, asa s-au petrecut lucrurile si in Facultate, si atunci ma intreb, la ce naiba am facut atatea discipline de farmacie si medicina, ca pana la urma sa nu fim mentionati nici macar la propria noastra asociatie profesionala, daramite sa ne sprijine dl. Nicolaescu.
    Cat despre competente si specializari, e treaba facultatii sa desemneze reprezentanti care sa supervizeze examenele de obtinere a gradelor profesionale in colaborare cu MS sau DSP.
    Sau doar la catedra au competenta (fiindca sunt platiti cat de cat) si aici nu mai au fiindca nu sunt motivati (financiar).

  2. Stefan Bogdan Pavel Says:

    Stimate Coleg,

    Ma bucur sincer ca ai avut rabdarea de a citi pana la sfarsit propunerea ce am facut-o. Asa cum este si specificat acest demers se afla doar in faza de PROPUNERE. Desigur ca asteptam, am si solicitat in acest sens, sugestii si adaugiri la acest memoriu si din partea absolventilor celorlalte sectii. Asa cum poti si tu sa constati nu a aparut nicio astfel de propunere. Eu si colegii mei care am elaborat acest material inca mai asteptam colaborarea si binenteles observatiile firesti pentru o astfel de dezbatere.Sigur ca daca as fi fost absolvent de Substante Bioactive sau Biomateriale as fi abordat cu aceeasi responsabilitate si aceste subiecte, dar cum nu sunt decat un absolvent ca si tine prefer sa scriu si sa vorbesc doar despre ceea ce stiu cel mai bine lasand in mod firesc pe cei care cunosc realitatea din celelalte specializari sa isi exprime un punct de vedere.
    In acest sens am depus eforturi considerabile de a constitui asociatia bioinginerilor. De aceea in acest moment nu cred ca se mai poate pune problema in mod studentesc: “….facultatea nu ne da…”. In acest moment suntem fata in fata, doar noi profesionistii din domeniul Bioingineriei Medicale si destinul profesional pe care singuri il vom alege.
    De aceea te invit sa te inscrii in Asociatia Bioinginerilor din Romania si cu ajutorul tau sa dezvoltam acest memoriu in timp util. Te invit si pe tine si pe ceilalti colegi ai tai sa infiintam cateva grupuri de lucru pentru elaborarea competentelor in sistemul de sanatate pentru absolventii de Bioinginerie de la cele 4 specializari. Iti promit in mod sincer ca nu ne va opri nimeni sa facem acest demers.
    Cat despre ceea ce trebuie sa faca altii, cu siguranta ca daca vom astepta in continuare sa ne rezolve altii problemele, vom ramane in aceeasi eterna asteptare.

    Cu stima,
    Al tau coleg
    Stefan Bogdan Pavel

  3. Ovidiu Mardare Says:

    Stimate coleg Rusu Cristi Said,

    Ai si motive sa te intrebi de ce nu apar cele doua sectii pe care le-ai amintit. Dupa cum cu siguranta ai remarcat, se cereau niste sugestii pentru un material aflat in stadiul de propunere sau de proiect. Nu vad ce-i opreste pe absolventii de la cele doua sectii sa faca propuneri si sa-si exprime punctele de vedere in cadrul asociatie profesionale care ne reprezinta. Sint convins ca trebuie sa stringem rindurile pentru a ne distinge profesional. Nu o va face nimeni in locul nostru.Sper ca macar acum, colegii de la sectiile amintite de tine sa inteleaga faptul ca ABR este pentru toti bioinginerii.

    Cu consideratie,
    al tau coleg,
    Ovidiu Mardare

  4. alin opincaru Says:

    mai baieti,
    cind o sa iasa ceva de la minister legat de biomateriale am sa fac o mare petrecere la suceava in cinstea evenimentului.
    eu am zeci de adrese la minister pt a putea obtine parafa lucru care este perfect legal insa nimeni pina acuma nu s-a stresat sa realizeze.
    pina atunci ne batem cu sistemul asta destept si doar ca privat ies mai multe.
    cu stima

  5. Adrian Popescu Says:

    Din materialul redactat mai sus nu imi dau seama daca sunt doar 2 sectii nepromovate..poate ar fi 3, pentru ca fraza “managementul tehnologiei medicale” sau alte expresii din text nu au nici o legatura cu sectia de management. Pot spune doar ca textul a fost superficial citit .
    Dupa cate cunosc propunerea de memoriu a fost redactata dupa discutiile cu o fundatie elvetiana care a realizat o evaluare a sectorului tehnic sanitar din Romania si pe care a inaintat-o Ministerului Sanatatii. ABR vine cu o adresa de sprijin a studiului respectiv….probabil si facultatea va transmite ceva asemanator.
    Ca absolvent al altei sectii decat bioinstrumentatie sustin acest demers deoarece in contextul creat s-a incadrat sectia respectiva. Prima adresa catre ministrul sanatatii este o prezentare echitabila a profesiei de bioinginer medical pentru toate cele 4 specializari fara nici o discriminare.
    Va asigur ca demersurile noastre vor cuprinde fiecare problema a d-voastra . Momentan studiez legislatia legata de laboratoare , competentele altor profesiuni care lucreaza in aceasta arie a sistemului sanitar si posibilitatile de a putea profesa si colegii nostri in acest domeniu. Este mai greu sa pricep unele lucruri decat un coleg care a terminat bioactivatorii. Ar fi foarte util sa formati un grup de lucru pentru a stabili competentele acestei ramuri ale bioingineriei medicale .
    Facultatea a propus unele competente acum multi ani cand a creat specializarile. Posibil ca unele dintre ele nu mai fie de actualitate sau sa fi fost insuficient analizate. Dreptul nostru este sa le realizam asa cum este corect si conform cu cerintele actuale. De ce sa asteptam sa la faca facultatea? Cati bioingineri medicali sunt angajati ai facultatii noastre in acest moment? Prea putini….Asta ar insemna ca reprezentanti ai altor profesii ne vor stabili aceste competente…..Este corect!? Nu credeti ca ar trebui sa facem noi aceste lucruri?

  6. Ionela Vartolomei Says:

    Dupa parerea mea propun urmatoarele COMPETENTE pentru Bioactivatori:
    Analize de Laborator:
    -Hematologie
    -Serologie ( HIV, IgMHAV, IgMHBc, AgHBs, AC HCV, VDRL, RPR, TPHA)
    -Biochimie: (ex.) urina, sange, LCR …..
    -Bacteriologie ( Exudat faringian, Micoza, Antibiograma, Urocultura, Coprocultura)
    -Imunologie ( markeri tumorali, …)
    -Toxicologie
    -Microbiologia - Apei : NTG, Bactery coliforme, E.Coli,Enterococi
    - Alimentatiei : NTG, Bacery coliforme, E.Coli, Stafilococ, Sarmonella, Bacterii sulfite-reducatoare, Streptococ fecal, Drojdii si si mucegaiuri.
    -Chimie -produse alimentare
    -Apa
    Determinari spectrofotometrice
    Producerea de medicamente si vaccinuri
    Producerea de antibiotice, vitamine, biosenzori
    Prepararea si conditionarea formelor farmaceutice a medicamentelor
    Depozitarea, conservarea si depozitarea medicamentelor en gros
    Fabricarea, controlul, depozitarea, conservarea si distribuirea produselor din plante, suplimente nutritionale, substante farmaceutice active.

  7. mihaela Says:

    Buna!
    Eu sunt farmacista . In aceasta calitate eu nu sunt de acord cu competentele bioinginerilor in “depozitarea, conservarea si ditribuirea medicamentelor engros” si in “distribuiea produselor din plante, suplimente nutritionale, substante farmaceutice active”
    Cred ca aici sunt sarcinile si competentele exclusive ale farmacistilor.
    Sunt de acord cu faptul ca putem colabora la prepararea unor medicamente in sistem industrial, la controlul medicamentului.
    Aceste competente pe care le cereti voi cred ca se datoreaza faptului ca avem cadre didactice comune care nu stiu clar care trebuie sa fie aria de preocupari pentru fiecare “breasla”.
    Mihaela

  8. Adrian Popescu Says:

    Este parerea unei colege! A scris cateva randuri despre ce a facut in facultate. Nu a contestat nimeni competentele si drepturile unui farmacist. Apreciem ambele opinii. Acestea sunt niste discutii. In tendintele actuale de globalizare si dezvoltare stiintifica, profesiile incep sa se intrepatrunda. Sper ca farmacistii si bioinginerii absolventi de substante bioactive sa se intalneasca in cercetare medicala cu un unic scop: binele pacientilor si sa nu existe divergente la nivel de mediu de afaceri. Referirile d-voastra inclina putin sprea partea financiara a profesiei. Sunt convins ca v-ati gandit initial si la alte competente si sarcini. Intentia asociatiei noastre este de a cere parerea colegilor si de a analiza toate opiniile pentru a concepe un proiect de lege viabil… Va multumim si apreciem mesajul

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>